Image Alt

KTM SuperAdventure 1290 S

Ktm SuperAdventure 1290 S

KTM SuperAdventure 1290 S

Tukaj je!

Kljub kislemu vremenu, ki nas je pričakalo v jutru sem imel “metuljčke” v trebuhu, in tudi če bi padalo kot iz škafa bi mi bilo vseeno, testiram novi KTM SuperAdventure 1290 S halooo??!!

Motorji nasploh so postali vrhunski računalniki na dveh kolesih, in kmalu bomo rabili inštrukcije kako zadevo sploh zagnati.
Začnimo pri samem srcu 1301 kubičnih centimetrov, 160KM, 140Nm navora vse skupaj z lahkim ogrodjem motorja je zapakirano elegantno kljub temu, da je to “še en dvovaljnik” je motor miren, tresljaji minimalni.

Novi Adventure s svojim izjemno lahkim cevastim ogrodjem okvirja vrhunskimi sestavnimi deli za vzmetenje znamke WP nudi izjemno stabilnost in nadzor v vsaki situaciji. Upoštevajoč ljubitelje asfalta, je KTM 1290 SUPER ADVENTURE S opremljen z 19-palčnim kolesom spredaj in 17-palčnim zadaj, odlična zavorna moč pa je zagotovljena po zaslugi svetovno priznanega proizvajalca zavor BREMBO.

Kar se tiče ergonomije in udobja ima kar nekaj nastavitev kot so prilagoditev sedeža in krmila nastavljiv je pa tudi kot tačk. Definitivno se čutijo izkušnje pridobljene v Dakar Rally-u.

Led luči

Oblika in funkcija sta lepo vključeni v zasnovo 1290 S. Na primer sprednji žaromet ima osrednji aluminijasti del, ki drži LED-diode, kar enoti zagotavlja agresiven izgled. Dodatna dva LED trakova, delujeta kot dnevne luči.

S pomočjo senzorja naklonskega kota sistema MSC prilagodijo svojo intenzivnost v realnem času. Neosvetljeni koti so le stvar preteklosti. Z novim KTM 1290 SUPER ADVENTURE S je smer jasna.

Elektronika

KTM SuperAdventure 1290 elektronika
KTM 1290 SUPER ADVENTURE S vam nudi vse potrebne informacije in vam omogoča natančno preklapljanje zmogljivosti glede na teren, pogoje in naše razpoloženje.

Tudi če si prizadevamo razširiti svoje meje, nam kombinacija najnaprednejše programske opreme in elektronike omogoča, da čim bolj povečamo dejavnik adrenalina pri vsaki vožnji. Njegov “dirkalni videz” videz in zmogljivosti sta povezani z enostavnostjo uporabe, ki jo ponuja vsa ta sodobna elektronika. Vse, kar moramo storiti, je, da se osredotočimo na obzorje in uživamo!

Ta motor vsekakor ni izbira za naš prvi nakup, ko vstopamo v svet motorizma, zahteva določeno stopnjo zrelosti in izkušenj, pravtako izstopa z ceno ki je okoli 18.000 evrov, ki tudi ni ravno mačji kašelj.

V glavnem preživeli smo odličen dan, testirali odličen motor in ja… SE VIDIMO NASLEDNJIČ!

Dastin Sejfijaj

Odvisnež od adrenalina, oktanov in motorjev.

0 0 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments