Image Alt

Kdaj začeti in končati z motoristično sezono?

KDAJ ZAČETI IN KONČATI Z MOTORISTIČNO SEZONO?

Kdaj začeti in končati z motoristično sezono?

Konec leta se nevzdržno bliža in zunaj se je konkretno ohladilo. Večina motoristov je svoje jeklene konjičke že pospravilo v “štalo na zimsko spanje”. Še vedno pa lahko naletimo na gostilniške debate o tem, da sezona traja skozi celo leto in, da “pravi” motorist nikoli ne pospravi svojega motocikla. Pa je to res?

Mislim, da je prav, da sezona traja do kadar se vsak posameznik čuti sposobnega za varno vožnjo pri kateri ne ogroža sebe in ostalih udeležencev v prometu.

Dokler traja poletje nihče kaj prav dosti ne razmišlja o razmerah na cesti. Stvari se spremenijo ko nastopi jesen. Hladnejše temperature in posledično hladnejši asfalt, listje na cesti, vlažni senčni predeli cest…vse to in še več nas čaka v jesenskih dnevih, ko svoj motocikel spravimo iz tople garaže in se odpravimo na avanturo..ja prav ste slišali. če mene vprašate so jesenske in zimske vožnje avantura, saj nikoli ne veš kaj te čaka za naslednjim ovinkom.

Pa se pri tem lahko povsem sprostimo? Ali nam vožnja po mrazu in hladnem asfaltu sploh še nudi vso tisto svobodo za katero hrepenimo vsakič ko se vsedemo na svoj motor?

Kakšno je pa vaše mnenje, vas vožnja v jesenskih razmerah še vedno sprošča in nudi zadovoljstvo? Pustite vaš komentar spodaj 😉

Jaka Iglič

Ustvarjalec vsebine in testni voznik

0 0 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments