Image Alt

Ali je udeležba varne vožnje smiselna?

Ali je tečaj varne vožnje smislen?

Ali je udeležba varne vožnje smiselna?

Iz leta v leto videvamo na naših cestah vedno več motoristov. Tako starih kot mladih. Vsi, ki vozimo motorje se zavedamo, da je za vožnjo potrebno veliko več sposobnosti in zbranosti kot pri vožnji avtomobila, saj smo zelo ranljivi udeleženci v cestnem prometu.

Vsakič ko se z motorjem odpeljemo na neznano pot, je to svojevrstno doživetje kjer moramo na poti do svojega cilja izkoristiti vse svoje znanje. Od predvidevanj, reševanja kritičnih situacij (zaviranje, odmikanje oviram, itd) ter popolno obvladovanje motocikla. Vsakokrat se iz vožnje vrnemo z novimi izkušnjami, ki smo jih pridobili med potjo.

Pri tem pa se mi poraja vprašanje, zakaj motoristi več svojega časa in energije ne vlagamo v pridobivanje novih znanj in izkušenj s pomočjo varne vožnje? Mislim namreč, da se celo življenje učimo in nam nikoli ne zmanjka novih znanj.

Zato če je le mogoče se udeležite varnih voženj, saj vam novo pridobljena znanja lahko pomagajo rešiti nepredvidljive situacije na cesti v trenutkih ko to najmanj pričakujemo. Še posebej tistih, ki se odvijajo pomladi (kar nekaj takšnih je tudi brezplačnih), saj vam lahko z nasveti in “treningom” pomagajo k uvodu v varno novo motoristično sezono.

Srečno vsem in se vidimo na cesti.

Jaka Iglič

Ustvarjalec vsebine in testni voznik

0 0 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments